Ajankohtaista

Taloushallintoliiton tuoreimmat uutiset!

Ota yhteyttä ›

ERTO ja Pro varoittavat lakosta – talous- ja henkilöstöhallinnon kriittiset palvelut turvattava

27.01.2023

Toimihenkilöliitto ERTO ja Ammattiliitto Pro antoivat torstaina 26. tammikuuta lakkovaroituksen taloushallintoalalle. Työseisaus alkaisi perjantaina 10. helmikuuta ja päättyisi maanantaina 13. helmikuuta 2023. Taloushallintoliitto toivoo neuvottelun osapuolille malttia ja muistuttaa, että jokainen työntekijä voi itse päättää osallistumisestaan työtaistelutoimiin tai lakkoon.

Talous- ja henkilöstöhallinnon kriittiset palvelut turvattava – alalla työtaistelutoimien uhka

24.01.2023

Toimihenkilöliitto ERTO ja Ammattiliitto Pro ovat perjantaina 20. tammikuuta jättäneet ilmoituksen työtaistelutoimenpiteistä taloushallinnon alalle. Taloushallintoliitto ei ole työmarkkinaosapuoli, mutta esitämme molemmille työmarkkinaosapuolille pyynnön, että palkansaajien ja yritysten kriittiset palvelut on turvattava työtaistelutoimien keskellä.

147 taloushallinnon asiantuntijaa suoritti KLT-tutkinnon vuonna 2022

23.01.2023

Vuonna 2022 järjestetyn KLT-tutkinnon on suorittanut 147 taloushallinnon ammattilaista. Taloushallintoliitto ja Tili-instituuttisäätiö onnittelevat uusia KLT-asiantuntijoita!

PHT-tutkinnon suoritti ennätykselliset 109 palkkahallinnon asiantuntijaa

15.12.2022

Vuoden 2022 PHT-tutkinnon on suorittanut ennätykselliset 109 palkkahallinnon asiantuntijaa. Tutkintoa suorittamaan haki 250 henkilöä. Lämpimät onnittelut uusille PHT-asiantuntijoille!

Suomen ensimmäiset TNT-asiantuntijat saavat tänään todistuksensa

07.12.2022

Kaikkien aikojen ensimmäiset TNT-asiantuntijat saavat tänään todistuksensa! TNT-asiantuntijat ovat yritystoiminnan suunnittelun ja kehittämisen ammattilaisia.

Hovioikeuden ratkaisu tilitoimiston vahingonkorvausvastuusta työntekijän siirrettyä oikeudettomasti varoja asiakasyrityksen tililtä

15.09.2022

Taloushallintoliitto laatii yhdessä sopimusoikeuden asiantuntijan kanssa vaikuttavuusanalyysin, jossa avaamme sitä, miten tuoretta Vaasan hovioikeuden päätöstä kannattaa tarkastella tilitoimistojen toimeksiantosopimusten sekä niihin sisältyvien vastuunrajoitusten näkökulmasta.

Yhteensä 31 uutta auktorisoitua taloushallinnon palveluntarjoajaa

08.06.2022

Taloushallintoliitto auktorisoi 31 taloushallinnon palveluntarjoajaa viimeisen vuoden aikana. Auktorisointi on talous- ja palkkahallinnon palveluja tarjoavalle yritykselle tärkeä etappi ja vahva todiste alan osaamisesta.

Toimialan liikevaihto kasvoi 3,9 prosenttia vuonna 2021

24.03.2022

Kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelujen liikevaihto kasvoi viime vuonna yhteensä 3,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskuksen tuore suhdannekatsaus.

Verohallinto on päivittänyt ohjettaan arvopaperisijoittamisen tulolähteestä

03.03.2022

Arvopapereiden verotus osakeyhtiöiden verotuksessa muuttui vuoden 2020 alussa, kun elinkeinotoimintaa ja muuta tulonhankkimistoimintaa verotetaan samalla ns. elinkeinotoiminnan tulolähteellä. Verohallinto on 17.2.2022 antanut päivitetyn ohjeen arvopaperisijoittamisen tulolähteestä. Muun elinkeintoiminnan ohella harjoitettu arvopaperikauppa on ohjeen mukaan yleensä osakeyhtiön elinkeinotoimintaa,

Nyt tarkkana - Yrityksistä on lähetetty PRH:lle henkilö- ja passitietoja sisältäviä asiakirjoja julkaistaviksi kaupparekisterissä

01.03.2022

Yritykset ovat lähettäneet henkilö- ja passitietoja sisältäviä asiakirjoja julkaistavaksi kaupparekisterissä. Noin 3 500 tällaista asiakirjaa on nyt välittynyt eteenpäin kaupparekisteritietojen käyttäjille. Olemme muistuttaneet ja muistutamme myös nyt, että tilinpäätöstietojen rekisteröinnin yhteydessä yhtiökokouksen päätöstiedot kannattaa antaa PRH:n omalla lomakkeella.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita