Ajankohtaista

Taloushallintoliiton tuoreimmat uutiset!

Ota yhteyttä ›

Hovioikeuden ratkaisu tilitoimiston vahingonkorvausvastuusta työntekijän siirrettyä oikeudettomasti varoja asiakasyrityksen tililtä

15.09.2022

Taloushallintoliitto laatii yhdessä sopimusoikeuden asiantuntijan kanssa vaikuttavuusanalyysin, jossa avaamme sitä, miten tuoretta Vaasan hovioikeuden päätöstä kannattaa tarkastella tilitoimistojen toimeksiantosopimusten sekä niihin sisältyvien vastuunrajoitusten näkökulmasta.

Yhteensä 31 uutta auktorisoitua taloushallinnon palveluntarjoajaa

08.06.2022

Taloushallintoliitto auktorisoi 31 taloushallinnon palveluntarjoajaa viimeisen vuoden aikana. Auktorisointi on talous- ja palkkahallinnon palveluja tarjoavalle yritykselle tärkeä etappi ja vahva todiste alan osaamisesta.

Toimialan liikevaihto kasvoi 3,9 prosenttia vuonna 2021

24.03.2022

Kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelujen liikevaihto kasvoi viime vuonna yhteensä 3,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskuksen tuore suhdannekatsaus.

Verohallinto on päivittänyt ohjettaan arvopaperisijoittamisen tulolähteestä

03.03.2022

Arvopapereiden verotus osakeyhtiöiden verotuksessa muuttui vuoden 2020 alussa, kun elinkeinotoimintaa ja muuta tulonhankkimistoimintaa verotetaan samalla ns. elinkeinotoiminnan tulolähteellä. Verohallinto on 17.2.2022 antanut päivitetyn ohjeen arvopaperisijoittamisen tulolähteestä. Muun elinkeintoiminnan ohella harjoitettu arvopaperikauppa on ohjeen mukaan yleensä osakeyhtiön elinkeinotoimintaa,

Nyt tarkkana - Yrityksistä on lähetetty PRH:lle henkilö- ja passitietoja sisältäviä asiakirjoja julkaistaviksi kaupparekisterissä

01.03.2022

Yritykset ovat lähettäneet henkilö- ja passitietoja sisältäviä asiakirjoja julkaistavaksi kaupparekisterissä. Noin 3 500 tällaista asiakirjaa on nyt välittynyt eteenpäin kaupparekisteritietojen käyttäjille. Olemme muistuttaneet ja muistutamme myös nyt, että tilinpäätöstietojen rekisteröinnin yhteydessä yhtiökokouksen päätöstiedot kannattaa antaa PRH:n omalla lomakkeella.

Matkakustannusten vähennysoikeutta korotetaan väliaikaisesti vuodelle 2022

19.02.2022

Hallitus on linjannut, että asunnon ja työpaikan välisen matkakuluvähennyksen enimmäismäärää korotetaan määräaikaisesti vuoden 2022 henkilöverotusta varten 7 000 eurosta 8 400 euroon.

Taloushallintoliiton brändi uudistuu – kaikki perustuu osaaviin ja motivoituneisiin ammattilaisiin

17.02.2022

Uudistimme brändimme ja tunnuksemme. Uusi ilme tukee entistä paremmin vahvaa tahtoamme kehittää taloushallintoalaa eteenpäin ja kasvattaa alan kiinnostavuutta esimerkiksi työpaikkana.

KILA antoi ratkaisun varainsiirtoveron kirjaamiseen omien osakkeiden hankintatilanteessa

15.02.2022

Kirjanpitolautakunta on antamassaan lausunnossa ratkaissut monia askarruttaneen kysymyksen siitä, miten varainsiirtovero kirjataan osakeyhtiön omien osakkeiden hankintatilanteessa. KILA:n mukaan kyse on osakkeiden hankintamenon osasta, joka kirjataan oman pääoman vähennykseksi.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita